SOVIC werkt mee aan onderzoeksprogramma Sport

18 mrt 2018

Wat moet er gebeuren om het sportonderwijs en sportonderzoek te laten uitblinken? Antwoorden op deze vraag zijn opgeschreven in het Sectorplan Sportonderzoek en -onderwijs 2011-2016, een gezamenlijk initiatief van de overheid, hogescholen, universiteiten, onderzoeksinstituten, NOC*NSF, sportbonden, sportorganisaties en Centra voor Topsport en Onderwijs. Naar aanleiding hiervan hebben het ministerie van VWS en NOC*NSF aan NWO Geesteswetenschappen, Technologiestichting STW en ZonMw de opdracht gegeven een onderzoeksprogramma Sport te ontwikkelen.

Het onderzoeksprogramma bestaat uit drie projecten:
- e-Exercise: mensen met knie- of heupartrose functioneren beter met een fysiotherapeutisch progamma dat deels online wordt aangeboden.
- Van voetbalvrouwen tot vrouwenvoetbal: hoe draagt vrouwenvoetbal bij aan een meer diverse en gelijkwaardige samenleving.
- Statusmonitoring bij topsporters: een sensor meet wat er voor, tijdens en na het trainen met het lichaam gebeurt.

SOVIC heeft een bijdrage geleverd aan het project Van Voetbalvrouwen tot Vrouwenvoetbal, een onderzoek van NWO Geesteswetenschappen. Bijgaande laat zien welke voortgang geboekt wordt in drie projecten uit het onderzoeksprogramma. Meer informatie over het onderzoeksprogramma is te vinden op http://sportonderzoek.com/.

 

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl