SOVIC werkt mee aan onderzoeksprogramma Sport

27 juni 2017

Wat moet er gebeuren om het sportonderwijs en sportonderzoek te laten uitblinken? Antwoorden op deze vraag zijn opgeschreven in het Sectorplan Sportonderzoek en -onderwijs 2011-2016, een gezamenlijk initiatief van de overheid, hogescholen, universiteiten, onderzoeksinstituten, NOC*NSF, sportbonden, sportorganisaties en Centra voor Topsport en Onderwijs. Naar aanleiding hiervan hebben het ministerie van VWS en NOC*NSF aan NWO Geesteswetenschappen, Technologiestichting STW en ZonMw de opdracht gegeven een onderzoeksprogramma Sport te ontwikkelen.

Het onderzoeksprogramma bestaat uit drie projecten:
- e-Exercise: mensen met knie- of heupartrose functioneren beter met een fysiotherapeutisch progamma dat deels online wordt aangeboden.
- Van voetbalvrouwen tot vrouwenvoetbal: hoe draagt vrouwenvoetbal bij aan een meer diverse en gelijkwaardige samenleving.
- Statusmonitoring bij topsporters: een sensor meet wat er voor, tijdens en na het trainen met het lichaam gebeurt.

SOVIC heeft een bijdrage geleverd aan het project Van Voetbalvrouwen tot Vrouwenvoetbal, een onderzoek van NWO Geesteswetenschappen. Bijgaande laat zien welke voortgang geboekt wordt in drie projecten uit het onderzoeksprogramma. Meer informatie over het onderzoeksprogramma is te vinden op http://sportonderzoek.com/.

 

Sponsoren:            fonds21           rabobank           kansfonds