Esther Vergeer presenteert rolstoeltennis op Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

22 feb 2018

JWV 7167

De Esther Vergeer Foundation, opgericht door zevenvoudig Paralympisch tenniskampioen Esther Vergeer, verzorgt clinics voor rolstoelkinderen tijdens de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar op het Plein in Den Haag op 6 september a.s. De clinics worden gegeven door Esther Vergeer, samen met Stefan Aarts, coördinator voor rolstoeltennis bij de Esther Vergeer Foundation. Ook kinderen zonderbeperking nemen aan deze clinics deel. Zij kunnen de tips en trucs in praktijk brengen als zij als rolstoeler deelnemen aan de wedstrijden. De deelnemende wedstrijdteams bestaan steeds uit een rolstoelspeler en een niet-rolstoelspeler. Naast onderlinge partijen, spelen de jongeren ook tegen politici.

Met de foundation streeft Esther er naar kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking door middel van sport een kans te geven om met beperking actief deel te nemen aan de samenleving. De Foundation streeft er naar kinderen met een beperking te laten sporten bij een bestaande sportvereniging. Daarvoor is de actie “Join the Club” opgezet. De Esther Vergeer Foundation brengt het lichamelijk gehandicaptekind en vereniging niet alleen bij elkaar, maar begeleidt het kind, de ouders en de vereniging, om op die manier een zo soepel mogelijke integratie te realiseren.

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl