Politici winnen voetbalwedstrijd tegen journalisten

18 mrt 2018

Een team van politici heeft gisteren de voetbalwedstrijd tegen parlementaire journalisten met 6-5 gewonnen. De ontmoeting vond plaats op het Plein in Den Haag, als onderdeel van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar, dat werd geopend door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. Dit jaarlijkse evenement heeft als doel een brug te slaan tussen politiek en private sectoren in de samenleving. Het programma bestaat ieder jaar uit sportwedstrijden tussen jongeren en politici, een maatschappelijk debat, de verkiezing van de Sportiefste Parlementariër en een gezamenlijke maaltijd.

Het debat
Thema van het maatschappelijk debat was dit jaar ‘Onderwijs en jongeren in een kwetsbare positie.’ Het debat werd gehouden in de vorm van een talkshow met als moderator Funda Müjde. Aan tafel en in de zaal van Nieuwspoort zaten jongeren, landelijke en lokale politici, beleidsmakers en deskundigen uit de onderwijswereld en maatschappelijke organisaties. Centraal stonden twee onderwerpen:

1.ondersteuning van kwetsbare jongeren vanuit de gemeenten door een integrale aanpak van onderwijs en jeugdzorg in samenspraak met de jongeren en hun ouders.
2.verruiming van de regelruimte voor het MBO-onderwijs in aansluiting op de arbeidsmarkt.

De discussie over het eerste punt leverde een motie op die zal worden aangeboden aan regering en Kamerleden. In deze motie wordt regering en Tweede Kamer verzocht gemeenten te bewegen een integrale aanpak te organiseren van jeugd, zorg en onderwijs bij de ondersteuning van kwetsbare jongeren.

Sportiefste Parlementariër
De wisselbeker voor de Sportiefste Parlementariër gaat dit jaar naar Ockje Tellegen van de VVD. Zij won de prijs van de eveneens genomineerden Gert-Jan Segers (Christen Unie), Vera Bergkamp (D66) en Peter Kwint (SP).

Het evenement is een initiatief van stichting SOVIC (voorheen De Sportbank) en werd ditmaal georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de VriendenLoterij, Stichting Het Vergeten Kind, de Esther Vergeer Foundation en mboRijnland. Stichting SOVIC ontwikkelt innovatieve en onorthodoxe concepten die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en richt zich met name op de kwetsbaren in de samenleving. 

Foto's Arnaud Roelofsz:
https://www.flickr.com/photos/desportbank/albums/72157686336134701/with/37296409392/

 

 

 

Partners:            fonds21           rabobank           kansfonds

Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar 2017:HVK Logo liggend RGB124353 VL LOGO 2017  37001 EVF Logo CMYK  knltb logo rgb lig  KOMPAN NoPayoff CMYK  LOGO Nieuwspoort 2017 284C4064 Logo MA NL RGB mboRijnland logo kleur RGB    DH NL Rgb Comp   min OCW Logo1RO VJ Logo 2 RGB pos op wit x nl